Programmacommissie

De programmacommisie verzorgt de activiteiten van de vereniging zoals seminars, workshops en masterclasses, zie voor een actueel overzicht de agenda. De programmacommissie bestaat uit de volgende personen:

ir. Hielkje Reindersma, commissaris programmazaken

Ir. Hielkje Reindersma (1971) is plant manager bij ABB b.v. Low Voltage Products in Ede, waar installatiemateriaal wordt ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Zij geeft leiding aan Marketing, R&D en Productie en is verantwoordelijk voor de export naar andere ABB vestigingen in Europa. In haar vorige functie als manager product development gaf ze leiding aan een multidisciplinair team dat zorgt voor een continue stroom van nieuwe ontwikkelingen. In een steeds ontwikkelende organisatie blijft het belangrijk om de focus te houden op continue verbeteringen op alle fronten. Hielkje heeft naast het op de juiste manier bedienen van de klanten dan ook de taak om de productie- en ontwikkelingscapaciteiten van de locatie Ede binnen Worldwide ABB onder de aandacht te brengen en te houden.
Voor ABB werkte zij als manager productontwikkeling bij Axa Stenman, waar zij in eerste instantie startte als ontwerper van fietssloten en hang- en sluitwerk. Hielkje studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft, aangevuld met de nodige managementcursussen. Neem contact op met de programmacommissie via het getoonde emailadres het getoonde e-mailadres .

Jan-Willem Boots

Jan-Willem Boots is Innovation manager life sciences & biotechnology bij FrieslandCampina. Hij is een gedreven en ervaren innovatie team leider. Vanuit zijn academische achtergrond van gepromoveerd eiwitchemicus/enzymoloog heeft hij een voorkeur voor het creëren van de grote doorbraken op het gebied van de life sciences en biotechnologie. En door zijn uitgebreide ervaring op PPM gebied heeft hij een minstens even grote waardering voor alle eenvoudige en toch zeer waardevolle lijnextensies. Vooral zijn jaren als biopharma platform manager, samen met sales en marketing collega's, heeft hem veel ervaring en succes opgeleverd met het opzetten en uitvoeren van een complete business strategie en de daaruit voortkomende innovatie roadmap. Voor Jan-Willem is innovatie alles wat nieuw is en tot waarde gebracht kan worden. Daarbij neemt hij een houding aan waarbij "erg complex" equivalent is aan "dus niet onmogelijk" en "het is maar een lijnextensie" equivalent is aan "dus wel waardevol".

dr. ir. Rob de Graaf

Dr. ir. Rob de Graaf (1967) werkt als Senior Consultant Product Innovation bij Philips Innovation Services, Industry Consulting. Hij werkt vanuit Industry Consulting zowel binnen als buiten Philips als innovatieconsultant. Rob studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven waar hij in 1996 promoveerde op een assessmentmethode voor verbetering van productontwikkelprocessen en ondersteunende ICT. Rob heeft vijf jaar bij Ericsson in het management van de productontwikkeling gewerkt, drie jaar in Nederland en twee jaar in Mexico. Daarna werkte Rob als Manager Services bij Ascom en als Senior Consultant bij Stratix Consulting. Van 2005 t/m 2012 was Rob ondernemer op het gebied van innovatie, strategie en samenwerking. Rob was van 2005 t/m 2008 ook in deeltijd Universitair Docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit Economie en Bedrijfskunde en van 2009 t/m 2012 als deeltijddocent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Sinds de oprichting van PDMA-NL is Rob actief als lid van de programmacommissie, was en 2009-2012 secretaries in het bestuur, en hij vormt sinds 2007 samen met Elke den Ouden de redactie van "Goed Nieuws uit Nederland: Vijftig inspirerende Innovaties", waarvan onlangs de vierde editie verscheen.

Drs. Jeroen Hendrix NPDP

Jeroen Hendrix is Senior Innovation Consultant bij Philips Innovation Services - Industry Consulting. In deze rol helpt hij zowel onderdelen van Philips als externe bedrijven duurzame groei te bereiken door innovaties systematisch sneller, efficiënter en met een hogere succesgraad naar de markt te brengen. Voor Philips werkte Jeroen als Management Consultant bij het internationale adviesbureau Accenture en was hier de Benelux Lead voor de innovation and Product Development praktijk. Vóór Accenture werkte hij 10 jaar als senior business consultant bij Sopheon, de internationale leverancier van software en services op het gebied van innovatie en new product development. In zijn carrière heeft hij wereldwijd bij toonaangevende bedrijven innovatie- en portfolio management competenties, processen en organisaties ingericht. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht; is lid van de PDMA-NL sinds haar oprichting; en is in 2002 als één van de van de eersten in Nederland door de PDMA gecertificeerd als NPDP.

Dr. Ir. Linda Kester


Assistant Professor Strategic Marketing
Dep. Product Innovation Management
Industrial Design Engineering
Delft University of Technology

Dr. Ir. Maaike Kleinsmann

Maaike Kleinsmann (1976) is universitair docent aan de faculteit Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft. Zij studeerde industrieel ontwerpen aan de TU Delft (1994-2000) en is in 2006 gepromoveerd aan de TU Delft op het proefschrift Understanding Collaborative Design. In haar huidige rol is zij projectleider van een door Agentschap NL gesubsidieerd onderzoek, waarin tien onderzoekers en tien bedrijven samen onderzoek doen naar samenwerken in innovatienetwerken en de rol van 'de ontwerpersaanpak' in deze projecten. Daarnaast is zij ook PhD mentor aan dezelfde faculteit en is zij verantwoordelijk geweest voor een aantal vakken in de bacheloropleiding op het gebied van innovatiemanagement. Tevens publiceerde zij meerdere artikelen in toonaangevende internationale wetenschappelijke tijdschriften en vakbladen over samenwerken in multidisciplinaire teams. Zij is sinds 2005 lid van PDMA NL.

Zahra Manshande

Zahra Manshande (1977) werkt als Business Consultant voor Sopheon, internationaal leverancier van software en services op het gebied van nieuwe product ontwikkeling. Zahra's ervaring is in het bijzonder gericht op de Food & Beverage (voor o.a. SABMiller, Leaf, Campina, Mars, Cadbury) en Specialty Chemicals industrie (voor o.a. Total Petrochemicals, Scott Bader, Solvay Solexis). Haar kennis beslaat gebieden zoals Stage-Gate(R), Portfolio Management, Roadmapping en Ideen ontwikkeling. Zahra heeft een MA van de Vrije Universiteit in Amsterdam van Sociale Wetenschappen en een bachelor in Politieke wetenschap.

Hajo Prins

Hajo Prins is project manager Innovation Domestic Appliances bij Philips Consumer Lifestyle.

Ir. Robert Stadman

Ir. Robert Stadman (1968) is projectmanager bij BeaconPartners. Hij organiseert productinnovatie en werkt als projectmanager voor diverse klanten in fast moving consumer goods en consumer durables. Robert studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en heeft sindsdien in zeer uiteenlopende rollen aan productontwikkelingsprojecten gewerkt, zowel aan de opdrachtgever als aan de opdrachtnemer kant en kent daardoor als geen ander de valkuilen van productontwikkeling die hem in staat stellen projecten op een goed effectieve manier uit te voeren. Robert is sinds 2013 lid van de PDMA.

Drs. Hans Verstraeten NPDP

Hans Verstraeten (1971) is Manager Productmanagement bij Reed Business Opleidingen BV. Hij is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en nieuwe opleidingsconcepten voor techniek, veiligheid, vastgoed en financiële dienstverlening. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar blended learning concepten. Van 2000 tot 2005 was Hans werkzaam bij de commerciële opleidingentak van de Hogeschool van Amsterdam en is daar o.a. verantwoordelijk geweest voor de opzet, ontwikkeling en accreditatie van masteropleidingen op het gebied van Management en IT. Daarvoor is hij zeven jaar lang als ondernemer en consultant actief geweest in de dealingrooms van diverse grote financiële instellingen in binnen- en buitenland. Hij studeerde Bedrijfskundige Informatica in Breda en Bestuurskunde in Leiden en Rotterdam. Sinds 2009 is hij actief betrokken bij bestuur en programmacommissie van PDMA.NL, de Nederlandse tak van de internationale Product Development & Management Association. Hans is sinds 2008 NPDP gecertificeerd.
Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2014 PDMA.NL - All Rights Reserved.