Circulaire innovatie in de maakindustrie

Circulaire innovatie in de maakindustrie, hoe doe je dat? PDMA.NL buigt zich met u tijdens dit seminar over deze vraag.
Circulaire innovatie is hot, maar ook lastig, want hoe sluit je de cirkel nu echt? Dat is ook voor de maakindustrie nog een lastige vraag. Toch zijn er goede voorbeelden te over, bij The Green Village kunnen we ze met eigen ogen zien. Ook pitchen grote en kleine bedrijven over hun circulaire innovaties. En we kijken gezamenlijk hoe we de bottlenecks bijde transitie naar een circulaire maakindustrie kunnen benoemen en wellicht wegnemen.

Programma
12:30 Inloop Bouwcampus
13:00 Welkom door Rob de Graaf namens PDMA.NL
13:10 Jaron Weishut over The Green Village
13:30 Inleiding over circulaire innovatie in de maakindustrie door Stella van Himbergen, Sector Coordinator Circular Consumer Goods bij CIRCO / CLICKNL
14:00 Pitches over circulaire innovaties in de maakindustie bij The Green Village van Colin Bom (Homie) en Theo Bouwman (woodys housing), alsmede Wouter de Wolf van Philips Lighting en Bob Vonk van Philips.

14:45 Networking break

15:15 rondleiding over The Green Village
16:00 Workshop Dynamiek van de circulaire maakindustrie, onder leiding van Vincent de Gooyert
16:45 Report out

17:00 Borrel
18:00 Afsluiting

Over de Inleiding
Het klinkt nog wat vreemd maar waardeverlies van producten biedt tal van nieuwe kansen. Veel productgrondstoffen gaan immers onnodig verloren. Bedrijven willen graag een businessmodel ontwikkelen waarbij producten en materialen weer hergebruikt worden zodat waarde behouden blijft. Maar hoe werken circulaire business modellen? En waarom is design de motor voor een circulaire aanpak? Welke uitdagingen brengt dit met zich mee? En wat helpt bedrijven over de drempel om daadwerkelijk circulair te gaan ondernemen?

Stella van Himbergen geeft in haar lezing op inspirerende wijze antwoord op vragen die steeds meer ondernemers en ontwerpers bezig houden. Stella is CIRCO Trainer en Directeur Dutch Design in Development (DDiD). CIRCO versnelt de ontwikkeling naar een circulaire economie, met design als motor. In interactieve workshops komen bedrijven en ontwerpers tot nieuwe producten, diensten en businessmodellen

Over de workshop:
Dynamiek van de circulaire maakindustrie, door Vincent de Gooyert

Dat de huidige patronen van consumptie en productie onhoudbaar zijn is duidelijk, maar hoe de weg naar een circulaire maakindustrie er uit ziet nog niet. Individuele projecten laten inmiddels zien dat het anders kan en spreken tot de verbeelding, maar van een systeemverandering is nog geen sprake. In deze workshop zullen we gezamenlijk op zoek gaan naar een dieper inzicht in het systeem als geheel, om vervolgens de hefboompunten aan te kunnen wijzen waar de ‘step changes’ vandaan moeten gaan komen.

Vincent de Gooyert, van huis uit ingenieur (TUD) en socioloog (EUR), is als universitair docent Bedrijfskunde verbonden aan de Radboud Universiteit. Zijn expertise ligt op het gebied van systeem dynamica, stakeholder theory, en organizational cognition. Eerder was hij o.a. gastonderzoeker aan MIT, Boston en York University, Toronto, en werkte hij enkele jaren als adviseur.

Samenvatting
DatumDinsdag 13 februari 2018
Tijd12:30 - 18:00
LocatieBouwcampus
Van der Burghweg 1
2628 CS Delft
Routebeschrijvinghttps://goo.gl/Hdkzmo
  
KostenDeze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor PDMA-leden. Niet-leden, die een keer kennis willen maken met de PDMA.NL, zijn eveneens gratis welkom indien er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.
  
Meer informatieRob de Graaf, het getoonde emailadres
Jaron Weishut, het getoonde emailadres
Erika de Graaf, het getoonde emailadres
09-02-18 (RDG)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is,
type onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
(Voorkom deze controle door eerst in te loggen op de website.)
  

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2019 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer