Single & Double Loop Innovation

Rogier van Duin (PDMA) en Frido Smulders (TUD) organiseren een unieke masterclass op het gebied van single & double loop innoveren. De masterclass richt zich op het combineren van Rogier’s langdurige innovatiepraktijk en Frido’s kwarteeuw onderzoek naar het feneomeen innovatie. In andere woorden een reality check van Frido's theoretische kader aan de hand van Rogier’s praktijkcase. Ook de innovatiepraktijk van de deelnemers zal behandeld worden.

Het eerste deel van de Masterclass richt zich op het samenbrengen van Rogier’s praktijk en Frido’s theorie. In het tweede deel dient de praktijk van de deelenemers als basis voor het bepalen van de relavantie van deze ‘cutting edge’ innovatietheorie.

Rogier heeft jarenlange ervaring als innovatiemanager in een grote verscheidenheid aan industrieën en op verschillende functies. Laatstelijk als directeur innovatie Europa bij Stahl. In zijn carriere zijn een veelheid aan innovatieprojecten voorbij gekomen, soms met groot succes, soms klein succes en soms weerbarstig met veel iteraties.

Frido heeft de afgelopen decennia onderzoek gedaan naar het feneomeen innovatie. Gaandeweg realiseerde hij zich dat het meer om het werkwoord innoveren gaat dan om het object waar de innoverende actoren zich op richten. Tevens realiseerde hij zich dat innoveren natuurlijk gedrag van de mens is en dat zijn onderzoek zich richtte op het begrijpen en verklaren van dit natruurlijke fenomeen, dus, fundamenteel natuurwetenschappelijk onderzoek. Na al die jaren van onderzoek lijkt het theoretische kader te convergeren en dat is precies wat we in de masterclass op 26 april met jullie willen toetsen.

Programma:
inloop 13.00 - 13.30
13.30 Praktijkcase Innovatie door Rogier van Duin
14.15 Theoretisch kader door Frido Smulders
15.00 break
15.15 actieve deelname aan de hand van jullie eigen innovatiepraktijk. En ruimte voor voorbeelden uit eigen organisaties.
16.15 borrel

Samenvatting
DatumDonderdag 26 april 2018
Tijd13:00 - 16:30
LocatieTU Delft, Wim Crouwel zaal, 32-A-1-960
Landbergstraat 15
CE 2628 Delft
  
KostenDeze bijeenkomst is gratis toegankelijk voor PDMA-leden. Niet-leden, die een keer kennis willen maken met de PDMA.NL, zijn eveneens gratis welkom indien er voldoende plaatsen beschikbaar zijn.
  
Meer informatieFrido Smulders, het getoonde emailadres
Rogier van Duin, het getoonde emailadres
Myron Koster, het getoonde emailadres
25-04-18 (RVD)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is,
type onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
(Voorkom deze controle door eerst in te loggen op de website.)
  

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2019 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer