How money talks and venture pitching 'Rules of Thumb'

How Money Talks & Venture Pitching Rules of Thumb

On the 17th of June, starting at 19:30, the University Twente introduces the first in the series of ‘Entrepreneurial Talk’, titled 'How Money Talks & Venture Pitching Rules of Thumb'. Members of PDMA are welcome to join for free.

Language: English

Register here directly at the TU for this event (PDMA is partner).

HOW MONEY TALKS
Beleggers vertrouwen op een breed scala aan signalen en informatiebronnen om ondernemingen te beoordelen en zo te beslissen welke zij financieren en welke zij vermijden. Niet alle signalen zijn gerelateerd aan de kwaliteit van de onderneming, maar hebben juist betrekking op de ondernemer zelf. Tijdens de bijeenkomst zoomen we in op de betekenis van de karakteristieken van de ondernemer zelf en hoe deze presenteert bij de pitch voor het verkrijgen van financiering. Tim Schweisfurth van Universtiteit Twente gaat in zijn deel getiteld “How Money Talks” in het bijzonder in op hoe de stem, dat wil zeggen toonhoogte, melodiebereik, spreektempo en andere factoren, financieringsbeslissingen van ondernemingen kan beïnvloeden. Letterijk dus de tone of voice. Hierbij wordt geput uit drie onderzoeken om aan te tonen dat de toonhoogte en het bereik van de sprekers, evenals hun lichaamsgrootte, van invloed zijn.

VENTURE PITCHING 'RULES OF THUMB'
Bij elke pitch voor financiering moet dus de informatieoverdracht (= duidelijke inhoud die aan iedereen gemakkelijk uit te leggen is) er op gericht zijn om investeerders inspireren (= goed gestructureerde presentatie en zelfverzekerde, authentieke presentatiestijl). Naast het belang van de tone of voice, het beïnvloeden van en met de presentatiestijl van de ondernemer, wordt in het tweede deel van de avond in de lezing van Kris Van der Velpen van Flanders Business School gefocust op technieken om de presentatie overtuigender te maken voor investeerders:
Welke algemene 'filter'-criteria hanteert de belegger?
Hoe kun je de juiste zaken pitchen?
Wat is een 'verhaallijn'?
Wat is de magische driehoek van het bedrijfsmodel?
Hoe kan een waardepropositie worden vorm gegeven?

Agenda
19:15 - 19:30 Check in Petra de Weerd-Nederhof
19:30 - 19:45 Welkom en opening Petra de Weerd-Nederhof
19:45 - 20:30 How money talks: speech melody and venture evaluation Silke Tegtmeier (SDU), Oliver Niebuhr (SDU), Tim Schweisfurth (University of Twente)
20:30 - 20:45 Pauze
20:45 - 21:30 Venture pitching 'rules of thumb' Kris van der Velpen (KU Leuven & Flanders Business School)
21:30 Slotwoord

Summary
DateThursday 17 June 2021
Time19:15 - 21:30
Locationwebinar
n/a
  
Registration FeeThis event is free of charge for members of PDMA. Nonmembers, who wish to become acquainted with the association, are also free of charge as long as the maximum number of participants has not been exceeded.
  
More informationpetra de Weerd-Nederhof, het getoonde emailadres
egbert-Jan van Dijck, het getoonde emailadres
rogier van duin, secretaris PDMA, het getoonde emailadres
14-06-21 (RVD)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer