ISO-richtlijnen innovatiemanagement – Deelnemen aan internationale ontwikkeling

(Dit is een bericht van PDMA.NL partner NEN. Wij bevelen deelname aan de workshops van harte aan.)

Mondiaal zijn meer dan 24 landen gestart met de ontwikkeling van ISO-richtlijnen voor innovatiemanagement. Het gaat om management, gemeenschappelijke taal en methodieken voor innovatietrajecten met partners, grens- en cultuur overstijgend. Om aansluiting vanuit Nederland ook mogelijk te maken, is NEN gestart met de oprichting van een Nederlandse normcommissie. Wilt u meedoen aan de (inter)nationale ontwikkeling, kennis verrijkende workshops of de ontwikkelingen volgen? NENCrowd biedt diverse vormen van participatie.

Nieuw! Deelname èn kennisverrijkende workshops
Direct inzichten met elkaar delen en er in de praktijk mee aan de slag? Voor u als Top Influencer organiseert NEN in samenwerking met partners verdiepende workshopsessies gerelateerd aan de thema's van het internationale traject. Deze workshops zijn onderdeel van uw lidmaatschap van de normcommissie en zijn tevens een basis voor de Nederlandse inbreng in het mondiale traject. Meer informatie voor deelname als Top Influencer.
Enkele highlights van het traject
- Het ISO-traject is reeds gestart; 24 landen participeren, Nederland niet.
- Er zijn drie werkgroepen ingesteld waarbinnen de deelnemende landen voorstellen doen voor werkprogramma's en richtlijnen.
- De richtlijnen ondersteunen organisaties bij het opzetten van een eigen framework voor innovatiemanagement (in samenwerking met partners).
- Tevens worden standaarden ontwikkeld voor gemeenschappelijke taal, methodieken en tools ter bevordering van innovatie.
- De richtlijnen zijn level playing field verhogend voor grote en kleine organisaties, grens- en cultuur overstijgend. Grotere organisaties hebben baat bij het delen van eenzelfde terminologie en procesafstemming met vele kleinere samenwerkingspartners. Kleine organisaties kunnen efficiënter aansluiten op de processen van grotere organisaties met behoud van identiteit.
- Self-Assessment is onderdeel van het programma.
- Het gaat om guidelines en niet om certificeerbare eisenstellende normen.
- Het Europese normalisatietraject evenals de in andere landen ontwikkelde normen worden gekoppeld aan het mondiale traject.


Wilt u deelnemen aan de (inter)nationale ontwikkeling en het netwerk, kennis verrijkende workshops of de ontwikkelingen volgen? Helpt u ook mee om gezamenlijk de aansluiting van Nederland mogelijk te maken?

Kijk hier voor meer informatie
25-01-15 (JH)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is,
type onderstaande code over in het tekstveld ernaast.
(Voorkom deze controle door eerst in te loggen op de website.)
  

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2019 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer