PDMA corporate bijeenkomst 31 januari jl.

Dinsdagochtend 31 januari vond alweer het tweede corporate event van de PDMA plaats, met deelnemers van Philips, KLM, Friesland Campina, Priva, ATAG, Greefa, Engie, PWC, Océ & Corbion! Corbion (www.corbion.com) heeft deze dag haar deuren geopend. Marcel Wubbolts, de nieuwe CTO, heette ons welkom en gaf een toelichting op de innovaties die Corbion realiseert in de food ingredients en de biochemie.

Thema van de ochtend is klantinzichten en propositieontwikkeling. In twee groepen zijn ervaringen uitgewisseld van succesvolle aanpakken alsook wat er in de loop van de tijd geleerd is.

Inzichten die zijn gedeeld:
- Het is de uitdaging om ook gedurende de opschaling klantinzichten te vergaren, niet alleen bij de start van een innovatieproject
- Het innovatie-team moet zelf in directe verbinding staan met klanten en moet nieuwe inzichten checken bij de klant.
- In de loop van het innovatieproces gebruik je andere methodieken om klantinzichten op te halen:
1. Observeren, context-mapping technieken en/of interviews,
2. Co-creatie met de klant,
3. Uitvragen aan de hand van een concept en/of prototypes,
4. Lab omgeving samen met de klant,
5. Met launching customer eerste productie & verkoop

- Soms moet je ook gewoon doen, ook al zijn er nog veel onzekerheden!
- In sommige gevallen is het lastig de klant zelf te vragen, in dat geval is het mogelijk de gehele context erom heen inzichtelijk te krijgen en daarmee toch goede inzichten in de behoeften te krijgen. Het is hierin belangrijk de taal te spreken van het
- Outside-in vs inside-out: Waar in het ene geval de klantinzichten van buiten de organisatie naar binnen moet worden gehaald, moet op andere momenten de klant verteld worden wat de waarde kan zijn van propositie.

In het volgende corporate event op 16 mei gaan we in op stakeholder management en hoe interne en externe stakeholders en hun belangen betrokken houdt in het innovatieproces. Reserveer 16 mei vast in uw agenda, meer informatie volgt snel!

Werkt u bij een corporate organisatie en wilt u hierbij zijn (of meer weten over een corporate lidmaatschap bij de PDMA)? Neemt u dan contact op met Lindy Hensen en/of Katinka Bergema via het getoonde emailadres of het getoonde emailadres.
18-02-17 (HV)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer