van amateur tot professional met speciale aanbieding NPDP opleiding

Vanuit het thema 'van amateur tot prof' werd op 29 september een bijeenkomst georganiseerd rondom het 10 jarig bestaan van de Nederlandse chapter van PDMA. Het is overigens niet aannemelijk dat binnen de PDMA veel amateurs rondwaren. Want alle leden hebben wel op de een of andere manier in hun professie met innovatie te maken. Hooguit dat zich onder de leden beginnende of nog niet zo ervaren professionals bevinden. Anderzijds kun je je afvragen: wanneer ben je nu New Product Development Professional?

Als je Google hierover raadpleegt verwijzen de eerste twee onbetaalde resultaten naar 'NPDP Certification " PDMA'. Op deze pagina's van PDMA.org staat informatie over deze certificering en hoe je die kunt verkrijgen. Dat traject bestaat uit twee stappen: 'an approved application' prior to 'taking the certification exam'.

To be or not to be certified
Blijft de vraag: is certificering voor een innovatie professional van belang. Want gaat hetde professional niet gewoon om de innovatie zelf en het succes ervan? En een innovatie is toch niet succesvoller als er alleen gecertificeerde professionals aan hebben gewerkt? Hier is enige nuancering wellicht op zijn plaats. Want vanuit PDMA-onderzoek* blijkt wel degelijk dat organisaties die een innovatie-management methode zoals StageGate toepassen succesvoller zijn met innovatie dan bedrijven die dat niet doen.

Maar ook het toepassen van een dergelijk proces is niet voorbehouden aan gecertificeerde professionals. Je kunt immers boeken en artikelen hierover lezen en zo de kennis tot je nemen. Of het bedrijf waarvoor je werkt, past 'een eigen phase gate proces' toe. Hun medewerkers maken ze daar 'on the job' of via interne cursussen vertrouwd mee. En er zijn bedrijven die hun innovatie helemaal niet managen maar gewoon uitvoeren. Reden genoeg lijkt het om niet al teveel waarde te hechten aan certificering.

In een LinkedIn discussie worden echter ook diverse pro's voor certificering genoemd. Vooral door een aantal gecertificeerde NPDP-ers uit de VS. Daarbij ook een reactie waarin - vrij vertaald - aangegeven wordt dat het aantal gecertificeerde NPDP-ers nog beperkt is. En dat daardoor de waarde van certificering nu nog niet zo groot is. Maar de betreffende persoon meldt ook dat die waarde zal toenemen naarmate er meer mensen hun certificering behalen.

Speciaal aanbod
Speciaal ter gelegenheid van het 10 jarig bestaan van PDMA Nederland bieden STEM en NBDA daarom de mogelijkheid om tegen een sterk gereduceerd tarief certified New Product Development Professional te worden. Hoewel je daar ook zelf nog wel het nodige voor moet doen.

Wat STEM/NBDA biedt is een course inclusief een methode die de kans van slagen voor het examen verhoogt. Want de vier deelnemers aan de NPDP-course die in het najaar van 2014 de opleiding via deze vernieuwde aanpak zijn gestart, hebben begin 2015 examen gedaan en zijn in een keer geslaagd. Lees hier hoe Ivar Kappert van Fokker Aerostructures de opleiding en het examen ervaren heeft.

Word ook certified NPDP-er
Op 15 december a.s. staat de start van een nieuwe cyclus van de New Product Development Professional course gepland. Deelnemen is nog mogelijk en PDMA-leden kunnen dit met extra korting. Normaal bedragen de kosten voor leden € 3.769,-- (excl. BTW en overnachtingen). Vanwege het 10-jarig bestaan van PDMA-nl betalen leden slechts € 3.575,-- (excl. BTW) maar inclusief drie hotelovernachtingen. Alles inbegrepen dus en een totale korting van ruim € 500,--.

All in
1. Drie modules van elk 2 dagen (inclusief een avond lecture op de eerste avond van elke module).
2. Examentraining met voorafgaand een online examentest.
3. Drie aanbevolen boeken en artikelen + syllabus.
4. Het volledige hotelarrangement inclusief lunches en diners + drie overnachtingen met ontbijt.
5. Deelname aan het PDMA-examen (de eerste inschrijving, herexamens zijn voor eigen rekening).

Laat deze kans niet voorbijgaan
Dit aanbod is eenmalig en alleen geldig voor inschrijvingen die wij uiterlijk vrijdag 13 november 2015 in ons bezit hebben. Lukt het niet voor deze datum een inschrijfformulier intern getekend te krijgen? Geen probleem: meld dan je intentie om deel te nemen via een speciaal formulier dat je via deze link vindt op de pagina met meer informatie over deze opleiding.*Lees enkele resultaten van het uit PDMA-onderzoek 'Best Achieve Superior Results (2013)' in het artikel 'Innovatie: wat is de norm'.
28-10-15 (JH)
Deel dit artikel via:

De volgende bestanden zijn te downloaden:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer