Goed nieuws en Hans Biesheuvel trekken volle zalen

Eindelijk was het dan zover. Goed nieuws uit Nederland 2013 kon worden uitgereikt. Met een beproefd concept, een gratis seminar met keynotes, werd een volle collegezaal getrokken in de Hogeschool van Amsterdam, cluster Techniek. En de zaal zat vooral vol met innovatieprofessionals. Voor studenten van de HvA was er nog net genoeg plaats.

Na een korte uitleg van Jurjen Helmus, docent innovatiemanagement aan de HvA en secretaris van pdma.nl over het cluster Techniek en het innovatielab van de HvA, stonden de keynotes gepland.

Marinka Copier, lector Play Design aan de HKU, nam de zaal mee naar de wereld van Live Action Role Play (LARP). En liet ons helder weten dat we allemaal minstens eens per jaar LARPEN, namelijk met Sinterklaas. Meteen viel daarmee het kwartje dat je LARP goed in kan zetten bij innovatie, zeker als het gaat om gedragsverandering. Inmiddels is Marinka's presentatie te bekijken via slideshare.

Vervolgens nam Ronald Kleverlaan van WEBclusive het stokje over. Hij is de expert op gebied van crowdfunding. En kon dus feilloos aangeven hoe nuttig dat is voor innovatie. Niet alleen om je innovatietraject te financieren, maar vooral om te testen of je innovatie levensvatbaar is, je je doelgroep kunt bereiken en hen aan je innovatie kunt binden voordat deze op de markt komt. Ook Ronalds presentatie is beschikbaar via slideshare.

Voor de laatste keynote nam Steven Vaassen het woord. Hij is binnen Philips Consumer Lifestyle verantwoordelijk voor open innovatie. Steven gaaf een beeld van zowel het inside-out als het outside-in open innoveren binnen Philips Consumer Lifestyle. Daarbij zoomde hij verder in op het SimplyInnovate programma, waarbij Philips ook naar een goed idee van individuen buiten de organisatie zoekt. Om daar een hoge conversie te krijgen is nog lastig, want vaak is een idee natuurlijk (enigszins) voor de hand liggend. Onderaan deze pagina vinden leden van pdma.nl de slides van Steven.

Daarna het hoogtepunt van de dag, de overhandiging van Goed nieuws uit Nederland 2013 aan Hans Biesheuvel, initiatiefnemer van ONL voor Ondernemers. Hij gaf in zijn dankwoord aan dat ondernemerschap en innovatie de kern zijn voor groei. En dat je over innovatie niet (te veel) moet vergaderen, maar gewoon goed moet doen. En dan niet alleen je product of dienst, maar ook je business model, of je markt vernieuwen. Net zoals in het boek naar voren komt, zijn dat soort innovaties crisisbestendiger te zijn.

Als kers op de taart de innovatiemarkt, waar 10 innovaties uit het boek werden gepresenteerd. Niet alleen tastbare producten zoals Shell Thiocrete en de Superscoop, maar ook Virtual Reality om van vliegangst af te komen of het delen van talent tussen organisaties. Natuurlijk werd er op de markt ook weer innovatief genetwerkt. Van het hele seminar maakte innovatie.tv weer een fraai filmpje. Meer foto's, gemaakt door Olaf Fokke zijn beschikbaar via het PDMA.NL fotoalbum.

Wellicht ten overvloede: inschrijving voor de lustrumeditie van 2015 is al geopend. U kunt uw innovatie al aanmelden op http://www.goednieuwsuitnederland.nl.
01-11-13 (RDG)
Deel dit artikel via:

De volgende bestanden zijn te downloaden:

20131004 philips cl oi simplyinnovate.pdf
(933.7 kb)
goed nieuws uit nederland 2013 ebook.pdf
(4.6 Mb)
hva cluster techniek.pdf
(2.1 Mb)

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2022 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer