Hoe gaat het nu met.... de bedrijven uit de vorige edities van GNUN

Het zal niemand ontgaan zijn dat afgelopen juni alweer de vierde editie van ons boek Goed Nieuws uit Nederland uitgekomen is. In dit boek staan 50 recente innovaties van Nederlandse bodem. Maar wat is er eigenlijk terecht gekomen van de 150 innovaties uit de voorgaande edities? Veel producten uit de wat oudere GNUN edities zullen hun reis over de business life cycle wel gemaakt hebben. Zijn er wellicht opvolgende - net zo succesvolle - innovaties op de markt gebracht? En hoe is het gesteld met het innovatie vermogen van de GNUN bedrijven.


PDMA.NL vind het interessant om te weten hoe het nu met de bedrijven gaat die in de voorgaande edities gestaan hebben en is daarom in samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam een onderzoek gestart.


Studenten van deze opleiding Technische Bedrijfskunde aan de HvA starten deze week in samenwerking met adviesbureau Sincer met een kort onderzoek naar 15 bedrijven verspreid over de edities 2007,2009, 2011 en 2013 van Goed Nieuws uit Nederland.
De opdracht voor de studenten is: Breng het innovatie proces, het portfolio en de wijze portfolio management van het bedrijf in kaart, evalueer deze onderdelen aan de hand van de bijbehorende theorie en geef een kort advies hierover aan het bedrijf.Een bijzondere kwinkslag aan het ondezoek is dat de portfoliomanagement theorie van Linda Kester wordt toegepast. Eind dit jaar komt zij bij de PDMA een masterclass geven over haar methode. Wellicht kan PDMA.NL dan ook meer vertellen over de bevindingen bij de GNUN bedrijven.

Zodra de onderzoeksresultaten binnen zijn zal iedere maand een kort artikel geplaatst worden op de PDMA.NL website. Hierin komt een korte beschrijving van de innovatie uit de GNUN editie te staan, de impact van de innovatie op de organisatie, hoe het nu met de innovatie en het bedrijf gaat na zoveel jaar en de verwachting van komende innovaties aan de hand van de portfolio analyse.

wordt vervolgd...

Heeft u interesse in dit onderzoek of wilt u uw bedrijf ook aanmelden voor dit onderzoek, neem dan contact op met Jurjen Helmus, secretaris van de PDMA.NL (het getoonde emailadres)
16-10-13 (JH)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2022 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer