Iedereen wil grip op het innovatieproces

De behoefte om grip te krijgen op het innovatieproces werd zeer zichtbaar door de grote belangstelling voor de track "Metrics" tijdens het PDMA.NL Jaarcongres 2012. Tijdens de sessies werd een antwoord geformuleerd op vragen als:
  • Welke meetbare kpi's kun je gebruiken bij het ontwikkelen en introduceren van nieuwe producten (bijv. in een open-innovatie setting)?
  • Welke meetbare kpi's kun je gebruiken om het succes van nieuwe producten te meten na introductie?
  • Welke meetbare kpi's kun je gebruiken om de innovatieportfolio en de marktproductportfolio (d.w.z. producten die op de markt zijn) op elkaar af te stemmen en te maximaliseren?
Dit werd zowel gegeven vanuit het perspectief van start-ups als vanuit het perspectief van portfoliomanagement bij grote bedrijven c.q. multinationals.

In een aantal inspirerende sessies deelden de sprekers hun visie met de bezoekers. Zoals Dap Hartmann, sterrekundige maar vooral assistant professor of Innovation Management and Entrepreneurship aan de TU Delft met de lezing "Turning Technology into Business using University Patents". En eveneens uit de wetenschappelijke wereld: Steef Blok, Director of TU/e Innovation Lab en Sharon Dolmans, Promovendus (University Technology Transfer) die een duidelijke stelling namen over de gevolgen van de veranderingen in de financiering van het wetenschappelijk onderzoek in hun lezing "De TU/e de innovatiemotor van Brainport?".

Maar ook het bedrijfsleven deelde hun ervaringen met de bezoekers. Gerard Beenker, VP and Scientific Director NXP Semiconductors nam de bezoekers mee in het traject "From idea to IC" en John Bell, Head of Strategy & Business Development Philips Research (en professor Strategic Alliances aan de Radboud Universiteit) maakte metrics heel concreet met zijn lezing "Open Innovation Metrics at Philips Research".

Leden van PDMA.NL kunnen de presentaties hieronder downloaden. Presentaties en verslagen van de andere lezingen worden de komende weken op deze website gepubliceerd.
05-06-12 (KVG)
Deel dit artikel via:

De volgende bestanden zijn te downloaden:

dap hartmann using university patents to stimulate technologybased entrepreneurship.pdf
(3.6 Mb)
gerard beenker nxp from idea to ic.pdf
(1.4 Mb)
john bell open innovation metrics at philips research.pdf
(626.9 kb)
steef blok sharon dolmans de universiteit de innovatiemotor.pdf
(1.7 Mb)

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer