Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie van de nieuwste artikelen, verslagen en ander nieuws van de PDMA.NL, Product Development and Management Association - The Netherlands.

Frontloaden en laat snijden: Lessen uit de ProductOntwikkelGame bij Festo

04-11-2010 - Een vijftiental leden van PDMA.NL heeft zich gemeld voor de ProductOntwikkelGame. Een game van de TU Eindhoven, ontwikkeld door Kim van Oorschot en Fred Langerak op basis van zoals dat zo mooi heet empirische data. Hoe gaan bedrijven om met de steeds korter wordende doorlooptijd van het ontwikkelproject en hoe pakt dat uit? In de game ... Lees meer.

Seminar Business Model Innovatie: iedereen kan tekenen

13-10-2010 - Een bewolkte maar droge herfstdag vormt het decor voor een middag in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. We zijn te gast bij ISM eCompany, waar we de voormalige boardroom van de Van Nelle directie en twee meetingrooms hebben afgehuurd. Maanden geleden is het idee ontstaan om een seminar te organiseren over business modellen en ... Lees meer.

Projectmanagement: "Assumption is the mother of all fuck-ups"

22-07-2010 - Op woensdag 22 september verzamelen zich een twaalftal pdma-leden aan de Herengracht in Amsterdam voor een masterclass projectmanagementtechnieken voor innovatie. Het is een heerlijke nazomermiddag en de plaats van handeling is Spaces; hartje Amsterdam, maar voorzien van 40 parkeerplaatsen onder de grond waar je je auto volledig ... Lees meer.

Global Innovation Teams? Liever niet!

05-07-2010 - Op maandag 5 juli 2010 vond aan de TU Delft de PDMA-lezing van Gloria Barczak plaats over Creating and Managing Global Innovation Teams. Gloria is marketingprofessor aan de Northeastern University in Boston en één van de autoriteiten op het gebied van New Product Development. Haar onderzoek spitst zich met name toe op ... Lees meer.

Inspiratie van én voor de aanpak van Groene Dilemma's

22-06-2010 - Het PDMA-seminar "de aanpak van Groene Dilemma's" vond 22 juni 2010 op een stralende dinsdagmiddag plaats bij ICSE in Eindhoven. ICSE staat voor International Centre for Sustainable Excellence en is gevestigd in de Witte Dame, de voormalige gloeilampenfabriek van Philips. De vier sprekers van vandaag zijn stuk voor stuk koplopers op het ... Lees meer.

PDMA'ers halen én brengen kennis; dé succesfactor van De Eerste Horde

15-04-2010 - 35 leden en introducés beleefden op donderdag 15 april een interactieve lezing- en discussiemiddag. Centraal thema: de problematiek rondom het efficiënt produceren en effectief vermarkten van kleine series radicaal innovatieve producten. Locatie: Composite Valley, de voormalige Fokkerhallen op Ypenburg, centrum van ... Lees meer.

Interessante masterclass Outsourcing en offshoring van productontwikkeling

31-03-2010 - Begonnen bij productie en daarna bij ICT lijkt outsourcing en offshoring nu ook door te dringen in de productontwikkeling. Er is in Nederland een tekort aan technici, maar in landen als India, China en zelfs Mexico zijn er meer dan voldoende. Dat biedt perspectieven voor groei, maar wellicht begint er ook de braindrain mee. Op woensdag ... Lees meer.

Goed nieuws over innovatie in Nederland 2009

15-01-2010 - PERSBERICHT Tijdens de PDMA-NL bijeenkomst in Dialogues House, Amsterdam, overhandigde Rob de Graaf, co-redacteur van het boek en secretaris van PDMA-NL, het boek "Goed nieuws uit Nederland, 50 inspirerende innovaties" aan Jan Peter van den Toren, secretaris van het Innovatieplatform. In zijn reactie zei Jan Peter van den Toren: "Dit ... Lees meer.

Veel interesse seminar "Innovatie en Design voor na de crisis"

06-11-2009 - Met ruim 100 deelnemers was het seminar wat PDMA vorige week samen met het Design Management Netwerk georganiseerd heeft, een succes te noemen. In de inspirerende omgeving van het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum kwamen een keur innovatie- en designdeskundigen aan het woord. Allereerst hoogleraar Matthijs van Dijk, die ons ... Lees meer.

PDMA-NL haalt grote Europese innovatieconferentie naar Amsterdam

15-10-2009 - PERSBERICHT De congresorganisatie Institute of International Research (IIR) heeft de 4th Annual Front End of Innovation Conference van de Product Development and Management Association (PDMA) toegekend aan Amsterdam. Het congres gaat plaatsvinden van 8 t/m 10 februari 2010 in Hilton Amsterdam, en is een belangrijke verzamelplaats voor ... Lees meer.

vorige   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  
Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer