Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie van de nieuwste artikelen, verslagen en ander nieuws van de PDMA.NL, Product Development and Management Association - The Netherlands.

Productplatformen inzetten is niet eenvoudig, maar de voordelen zijn groot

15-03-2012 - Het gebruik van productplatformen bij New Product Development is een zeer aantrekkelijke, maar geen eenvoudige route om het rendement van innovaties te vergroten. Een time-to-market die tot een kwart is teruggebracht, maar ook zeven jaar nodig hebben voordat het gebruik van platformen in het hele productontwikkeltraject is ingevoerd. Het ... Lees meer.

Onderzoek en praktijk bewijzen dat sociale innovatie loont

09-02-2012 - Sociale innovatie is noodzakelijk om Nederland weer aan te laten sluiten bij de top van innovatielanden. Want de laatste jaren scoren we steeds slechter op de belangrijkste innovatie-indicatoren. Volgens Prof. Henk W. Volberda komt dit met name door de focus op de harde kant van innovatie. Dat sociale innovatie werkt wordt onderschreven ... Lees meer.

Goed nieuws uit Nederland op innovatie.tv

15-12-2011 - Innovatie.tv, kent u dat al? In elk geval kent innovatie.tv PDMA.NL. En dat heeft "Goed nieuws uit Nederland 2011" weer wat extra publiciteit opgeleverd. In het Innovation & Leadership Lab zijn opnames over het boek gemaakt en deze zijn nu te zien op innovatie.tv. Het filmpje laat zien dat innovatie iets meer is dan "de invoering van ... Lees meer.

Biomimicry, van kolibri tot spionagehelicopter

29-11-2011 - Het opdoen van inspiratie uit de natuur staat centraal tijdens de masterclass "Biomimicry, innovation by nature". Dat het niet alleen gaat om inspiratie, maar dat in de natuur ook daadwerkelijk oplossingen gevonden kunnen worden voor innovatievraagstukken is aan het eind van deze leuke middag voor iedereen duidelijk. We zijn vandaag ... Lees meer.

Silver, Gold en zelfs Platinum in 2012

14-11-2011 - Delen van kennis en ervaring is één van de voornaamste doelen van PDMA.NL. Deelname aan de activiteiten van PDMA.NL is hiervoor een essentiële en zeer waardevolle component. Leden die actief participeren in de masterclasses, seminars en andere activiteiten van PDMA.NL worden dus als voorbeeld gezien. En dat willen wij ... Lees meer.

Product Service Systems, hoe pak je dat het beste aan?

13-10-2011 - Donderdag 13 oktober werden zo'n 35 PDMA leden en introducés verwelkomd in het Innovation & Leadership Lab (kortweg IL-Lab) in Amsterdam. Gehuld in witte laboratoriumjassen vertelden Rob de Graaf en Pam de Sterke van het Innovation Leadership Network enthousiast over hun bijzondere lab waar geregeld workshops en trainingen op ... Lees meer.

Ga zware tijden met innovaties te lijf: bakkerijsector geeft het goede voorbeeld

26-09-2011 - Rob de Graaf in het financieele dagblad | In de Miljoenennota is innovatie prominent aanwezig - minder regels, fiscale aftrek voor R&D, een betere link tussen wetenschap en topsectoren. Dat zal allemaal zeker helpen, maar daarmee innoveren we ons niet door zware tijden. Wie geen last heeft van regels, weinig aan onderzoek en ... Lees meer.

Octrooien: te weinig benutte kansen!

13-09-2011 - Een octrooi is veel meer dan een juridische mogelijkheid om een markt te monopoliseren. Door in een business-spel octrooien in te zetten en te benutten werd het de deelnemende PDMA.NL leden al snel duidelijk dat de kansen die octrooien bieden, veel verder gaan dan alleen als een beschermingsconstructie. Op uitnodiging van Agentschap ... Lees meer.

Gratis e-book Goed nieuws uit Nederland 2011

04-09-2011 - Laat u inspireren door 50 innovaties van Nederlandse bodem en benut de gouden tips van de innovators. PDMA.NL, de Nederlandse vereniging van innovatieprofessionals, biedt u gratis het e-book "Goed nieuws uit Nederland 2011" aan wanneer u zich inschrijft op onze nieuwsbrief. En wanneer u direct lid wordt, krijgt ook daarnaast ook het boek ... Lees meer.

De website van PDMA.NL is vernieuwd

17-08-2011 - De Product Development and Management Association - The Netherlands heeft zich sinds de start in 2005 continu vernieuwd. Het aantal leden groeit gestaag en daardoor stijgt de behoefte aan meer interactie met en tussen de leden. Dat gebeurt al tijdens de bijeenkomsten en met het boek "Goed nieuws uit Nederland". Met deze vernieuwde ... Lees meer.

vorige   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  volgende  
Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer