Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie van de nieuwste artikelen, verslagen en ander nieuws van de PDMA.NL, Product Development and Management Association - The Netherlands.

PDMA-lid Martijn Laar gepromoveerd

30-05-2011 - Op 30 mei 2011 promoveerde PDMA-lid Martin Laar aan Nyenrode Business Universiteit op het onderwerp "Managing Christmas trees : Antecedents and performance consequences of product proliferation in the manufacturing industry in The Netherlands." De managementpresentatie van zijn verhaal is te vinden als download 'strategisch product ... Lees meer.

Contract versus vertrouwen en startup versus leverancier

12-05-2011 - Het is altijd weer een hele eer om een internationaal toponderzoeker voor PDMA.NL te laten spreken. Vandaag, donderdag 12 mei, is het op de TU/e de beurt aan Professor Anthony Di Benedetto om een masterclass te geven over zijn onderzoek naar start-ups. Anthony Di Benedetto is Professor of Marketing aan de Temple University in ... Lees meer.

Lessons learned from Solar Innovation

14-04-2011 - Op 14 april 2011 vond op het AVANTIS European Science and Business Park, op de grens tussen het Duitse Aken en het Nederlandse Heerlen, het PDMA-seminar plaats "Lessons learned from Solar Innovation". Onze gastheer voor deze middag, René Seijben van Avantis, gaf ons een kijkje in de keuken van dit science centre. Hij nam ons mee ... Lees meer.

TU Delft en PDMA.NL werken samen in innovatieonderzoek

17-03-2011 - In een gezamenlijk onderzoek van de Technische Universiteit Delft en PDMA.NL werken 10 studententeams van de TU Delft keihard aan een onderzoek over innovatie. Vertrekkend vanuit innovatiesuccessen en -mislukkingen wordt onderzocht welke parameters innovatie verder helpen of juist leiden naar tegenwerking, misverstanden en frustratie. In ... Lees meer.

Omleiden van je brein is de sleutel tot creativiteit

15-03-2011 - "Even een testje om te zien wat het creatieve potentieel van deze groep is." De toon is gezet tijdens de masterclass Creatief Probleem Oplossen. We zijn te gast in de Caballero Fabriek in Den Haag en moeten van een vel dat vol staat met twee cirkeltjes in een paar minuten tijd zoveel mogelijk verschillende tekeningen maken. Onze ... Lees meer.

Innovatie met Cocreatie

17-02-2011 - Is cocreatie dé innovatiestrategie van de toekomst is of slechts een managementhype van voorbijgaande aard? Over deze vraag hebben 17 februari jl. meer dan 50 PDMA'ers, introducés en sprekers met elkaar van gedachten gewisseld in de gehoorzaal van TNO ICT in Delft. Een verslag. De middag wordt geopend door gastheer ... Lees meer.

Uniek aanbod voor een abonnement op HMR

15-12-2010 - Als innovatieprofessional heeft u met veel meer te maken dan alleen de inhoudelijke zijde van nieuwe producten. Zeker in deze tijd, waarin alles sneller en goedkoper moet, is het belangrijk dat uw organisatie in staat is uw nieuwe product of dienst in de markt te zetten en te houden. Innovatie betekent dus tevens de organisatie ... Lees meer.

Frontloaden en laat snijden: Lessen uit de ProductOntwikkelGame bij Festo

04-11-2010 - Een vijftiental leden van PDMA.NL heeft zich gemeld voor de ProductOntwikkelGame. Een game van de TU Eindhoven, ontwikkeld door Kim van Oorschot en Fred Langerak op basis van zoals dat zo mooi heet empirische data. Hoe gaan bedrijven om met de steeds korter wordende doorlooptijd van het ontwikkelproject en hoe pakt dat uit? In de game ... Lees meer.

Seminar Business Model Innovatie: iedereen kan tekenen

13-10-2010 - Een bewolkte maar droge herfstdag vormt het decor voor een middag in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam. We zijn te gast bij ISM eCompany, waar we de voormalige boardroom van de Van Nelle directie en twee meetingrooms hebben afgehuurd. Maanden geleden is het idee ontstaan om een seminar te organiseren over business modellen en ... Lees meer.

Projectmanagement: "Assumption is the mother of all fuck-ups"

22-07-2010 - Op woensdag 22 september verzamelen zich een twaalftal pdma-leden aan de Herengracht in Amsterdam voor een masterclass projectmanagementtechnieken voor innovatie. Het is een heerlijke nazomermiddag en de plaats van handeling is Spaces; hartje Amsterdam, maar voorzien van 40 parkeerplaatsen onder de grond waar je je auto volledig ... Lees meer.

vorige   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  volgende  
Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2020 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer