Nieuws

Op deze pagina vindt u een selectie van de nieuwste artikelen, verslagen en ander nieuws van de PDMA.NL, Product Development and Management Association - The Netherlands.

Bernard Wientjes (VNO-NCW) neemt Goed Nieuws 2011 in ontvangst

22-06-2011 - PERSBERICHT Hoe is het gesteld met de innovatiekracht van Nederland? Goed nieuws, maar het kan nog beter! Twee aspecten daarvan kwamen op 22 juni 2011 tijdens het PDMA seminar in Den Haag aan bod. Ten eerste welke fraaie innovaties van de afgelopen jaren zijn er te vinden in Nederland, anderzijds de vraag of we wel handig ons ... Lees meer.

TU Delft en PDMA.NL presenteren onderzoek naar de stand van innovatie in NL

22-06-2011 - In een gezamenlijke studie van de Delft University of Technology (TU Delft) en de Product Development & Management Association - Netherlands (PDMA.NL), hebben 10 teams van studenten hard gewerkt om de ontwikkelingen op productinnovatiegebied in beeld te brengen. Via interviews met mensen die dagelijks met innovatie bezig zijn, werden ... Lees meer.

PDMA-lid Martijn Laar gepromoveerd

30-05-2011 - Op 30 mei 2011 promoveerde PDMA-lid Martin Laar aan Nyenrode Business Universiteit op het onderwerp "Managing Christmas trees : Antecedents and performance consequences of product proliferation in the manufacturing industry in The Netherlands." De managementpresentatie van zijn verhaal is te vinden als download 'strategisch product ... Lees meer.

Contract versus vertrouwen en startup versus leverancier

12-05-2011 - Het is altijd weer een hele eer om een internationaal toponderzoeker voor PDMA.NL te laten spreken. Vandaag, donderdag 12 mei, is het op de TU/e de beurt aan Professor Anthony Di Benedetto om een masterclass te geven over zijn onderzoek naar start-ups. Anthony Di Benedetto is Professor of Marketing aan de Temple University in ... Lees meer.

Lessons learned from Solar Innovation

14-04-2011 - Op 14 april 2011 vond op het AVANTIS European Science and Business Park, op de grens tussen het Duitse Aken en het Nederlandse Heerlen, het PDMA-seminar plaats "Lessons learned from Solar Innovation". Onze gastheer voor deze middag, René Seijben van Avantis, gaf ons een kijkje in de keuken van dit science centre. Hij nam ons mee ... Lees meer.

TU Delft en PDMA.NL werken samen in innovatieonderzoek

17-03-2011 - In een gezamenlijk onderzoek van de Technische Universiteit Delft en PDMA.NL werken 10 studententeams van de TU Delft keihard aan een onderzoek over innovatie. Vertrekkend vanuit innovatiesuccessen en -mislukkingen wordt onderzocht welke parameters innovatie verder helpen of juist leiden naar tegenwerking, misverstanden en frustratie. In ... Lees meer.

Omleiden van je brein is de sleutel tot creativiteit

15-03-2011 - "Even een testje om te zien wat het creatieve potentieel van deze groep is." De toon is gezet tijdens de masterclass Creatief Probleem Oplossen. We zijn te gast in de Caballero Fabriek in Den Haag en moeten van een vel dat vol staat met twee cirkeltjes in een paar minuten tijd zoveel mogelijk verschillende tekeningen maken. Onze ... Lees meer.

Innovatie met Cocreatie

17-02-2011 - Is cocreatie dé innovatiestrategie van de toekomst is of slechts een managementhype van voorbijgaande aard? Over deze vraag hebben 17 februari jl. meer dan 50 PDMA'ers, introducés en sprekers met elkaar van gedachten gewisseld in de gehoorzaal van TNO ICT in Delft. Een verslag. De middag wordt geopend door gastheer ... Lees meer.

Uniek aanbod voor een abonnement op HMR

15-12-2010 - Als innovatieprofessional heeft u met veel meer te maken dan alleen de inhoudelijke zijde van nieuwe producten. Zeker in deze tijd, waarin alles sneller en goedkoper moet, is het belangrijk dat uw organisatie in staat is uw nieuwe product of dienst in de markt te zetten en te houden. Innovatie betekent dus tevens de organisatie ... Lees meer.

Frontloaden en laat snijden: Lessen uit de ProductOntwikkelGame bij Festo

04-11-2010 - Een vijftiental leden van PDMA.NL heeft zich gemeld voor de ProductOntwikkelGame. Een game van de TU Eindhoven, ontwikkeld door Kim van Oorschot en Fred Langerak op basis van zoals dat zo mooi heet empirische data. Hoe gaan bedrijven om met de steeds korter wordende doorlooptijd van het ontwikkelproject en hoe pakt dat uit? In de game ... Lees meer.

vorige   1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  volgende  
Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer