PDMA te gast bij Findest Open (innovation en technology scouting)

Op 4 april 2018 zijn een aantal leden van de PDMA in de gelegenheid geweest om een bijeenkomst onder de titel "The Findest Open" bij te wonen. Findest is een start-up in Amsterdam van jonge, super enthousiaste professionals die de brug willen slaan tussen academisch onderzoek en bedrijven door Human Intelligence en Artifical Intelligence samen te brengen om technologie te scouten (www.findest.eu). R&D engineers en IGOR AI werken daarin samen voor de opdrachtgevers. Tijdens de bijeenkomst waren voor het eerst op het kantoor van Findest aan de Herengracht in Amsterdam technologie scouts en R&D'ers uit verschillende industrieën bij elkaar.


(Slowinski en Sagal, 2010)
Het “Want, Find, Get, Manage” Model® (Slowinski, 2004) heeft tijdens de bijeenkomst centraal gestaan. Even een opfrisser op dit gebied: na de introductie van het concept Open Innovation door Henry Chesbrough in 2003 is het door veel bedrijven opgepakt. Maar het bleek in de praktijk niet zo gemakkelijk te zijn om het succesvol uit te voeren. Het concept Open Innovation is gebaseerd op ‘collaborative relationships - organizational alliances and partnerships focused on catalyzing innovation for all participants’. Volgens Slowinski en Sagal (2010) kunnen bedrijven de mogelijkheden van Open Innovation vooral benutten als zij over de juiste tools beschikken. Het “Want, Find, Get, Manage” Model® (Slowinski, 2004) voorziet in een framework voor managers om de juiste stappen te nemen om het Open Innovation relationshipproces te verbeteren. Volgens Slowinski en Sagal is de Want fase de beste plek om te beginnen. En dat hebben wij tijdens het "The Findest Open" dan ook gedaan.


Na een hartelijk welkom van Vincent Franken namens Findest heeft Prof. Peter van der Sijde (VU Amsterdam) zijn wetenschappelijke blik op Open Innovatie en Responsible Partners met ons gedeeld. Vervolgens hebben een Jos Tissen, Unilever (Open Innovatie) en Lennaert Klerk, AkzoNobel (Imagine Chemistry) een presentatie gegeven over hun Open Innovatie aanpak en Technologie scouting in de praktijk. Open Innovatie blijkt voor beide multinationals een belangrijke bijdrage te leveren en mainstream te zijn geworden. Tip van Jos Tissen: een Want brief moet op een A4-tje passen. Vervolgens is in kleine groepen een aantal casussen besproken. Tijdens de borrel zijn contacten gelegd en is meteen een aanzet gegeven tot het organiseren van een PDMA-event over dit onderwerp.

Een hele interessante bijeenkomst op een specifiek gebied van innovatie waar academici, consultants en practioners met elkaar van gedachten hebben gewisseld.

Egbert-Jan van Dijck
05-04-18 (RVD)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2022 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer