Resultaten PDMA.NL Best Practice Survey 2012

PERSBERICHT


EINDHOVEN, 1 JUNI 2012.

"Innovatieve bedrijven luisteren goed naar de klant, stellen duidelijke en ambitieuze doelen en managen ontwikkelingsteams uitstekend."

Dat blijkt uit de "Best Practice Survey 2012", uitgevoerd door de Nederlandse afdeling van de Product Development & Management Association (PDMA).

De meeste innovatieve bedrijven zijn steeds op zoek naar nieuwe producten die hun positie in de markt versterken en nemen geen genoegen met een rol als volger: zij willen steeds de eerste zijn die met een nieuw product op de markt komen. De ontwikkelteams van de koplopers zijn meestal multifunctioneel samengesteld en hun leiders zijn af te rekenen, toegewijd en streng. Innovatoren luisteren 'als slaven' naar de signalen van hun klanten. De leiders van het onderzoek, de hoogleraren Erik-Jan Hultink van de TU Delft en Fred Langerak van de TU Eindhoven, hebben bovendien kunnen vaststellen dat "de koplopers ook veel meer in productontwikkeling investeren dan hun branchegenoten".

De "Best Practice Survey 2012" wordt in diverse landen over de wereld uitgevoerd, waaronder ook de Verenigde Staten en China. Het belang van het onderzoek is duidelijk: De economie van Nederland is steeds meer afhankelijk van (technische) creativiteit en de commerciële vertaling daarvan naar succesvolle producten de markt. De koplopers doen dit als het ware 'van nature', en hiervan kunnen andere bedrijven leren en de succesvoorwaarden vertalen naar hun eigen bedrijfssituatie.

De Nederlandse onderzoeksresultaten zijn gepresenteerd tijdens het jaarcongres van de PDMA op 1 juni 2012 tijdens de Dutch Technology Week, die van 1 t/m 8 juni in Eindhoven plaatsvindt.

PDMA.NL staat voor Product Development & Management Association - The Netherlands. PDMA.NL is een vereniging voor en door leden die geïnteresseerd zijn in productinnovatievraagstukken. De PDMA.NL wil de toonaangevende vereniging op het gebied van productontwikkeling en -management zijn voor innovatieprofessionals in Nederland.

PDMA.NL is geaffilieerd met PDMA, de internationale associatie op dit gebied (1976) die wereldwijd 3.500 leden telt. De vereniging PDMA.NL is opgericht op 2 februari 2005, telt momenteel meer dan 250 leden en mag zich verheugen in een groeiende belangstelling.


Het volledige onderzoeksrapport met alle bevindingen wordt dit najaar gepubliceerd.

Voor de redactie
Meer informatie over het onderzoek is verkrijgbaar bij Hans Kamphuis, communicatie PDMA: het getoonde emailadres of telefonisch: 06 51 44 51 07.
03-06-12 (HK)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer