Avoiding pitfalls when innovating medical devices

Avoiding pitfalls in the road from idea to certified product (and the harsh clinical environment thereafter) when innovating medical devices - Innovatie in medische technologie en apparatuur is een kritische opeenvolging van stappen, welke idealiter een verbeterde situatie oplevert voor de patiënt en de behandelaars alsmede een interessante opbrengst voor de ontwikkelaar van de innovatie. Helaas blijken in de praktijk vele innovatieve ideeën niet zo succesvol te zijn.

Want zelfs wanneer de fabrikant van de apparatuur het idee succesvol tot een gecertificeerd product weet te ontwikkelen, is het moment van introductie in de medische wereld pas de eerste stap naar een succesvolle innovatie in de harde realiteit van de kliniek. Wie medische apparatuur ontwikkelt zal niet alleen technische kennis in huis moeten hebben. Minstens zo belangrijk is de kennis van hoe menselijke factoren, de "Wet van Murphy" en het principe van Le Châtelier en Van 't Hoff (welke zijn oorsprong vindt in de scheikunde) in het dagelijks gebruik een rol spelen.

Dit artikel gaat in op al de factoren die gezamenlijk bepalen of innovatieve medische apparatuur succesvol wordt of niet.

Jaar van publicatie: 2007
Auteurs: Fokko Wieringa, e.a.

21-10-11 (KVG)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer