Vlucht vooral niet naar Silicon Valley

Spreek leiderschapskwaliteiten aan en loop niet weg voor de buitenwereld als je uit het laboratorium komt.

Negatieve verhalen over het innovatieklimaat in Nederland buitelen over elkaar heen. Maar innoveren in Nederland kan best. Je moet alleen je leiderschapskwaliteiten aanspreken en niet weglopen voor de buitenwereld als je met je uitvinding het lab uitkomt. Want een uitvinding is pas een innovatie als deze door de markt is omarmd.

Om een innovatie succesvol op de markt te brengen heb je een goede marktoriëntatie nodig. Je moet weten wie er in de markt op jouw product of dienst zitten te wachten en hoe je ze kunt betrekken bij je innovatie. En hoe je andere stakeholders in het proces er enthousiast voor krijgt. Hier is leiderschap voor nodig. Het betekent het aangaan van de confrontatie met de gevestigde orde en er niet voor weglopen. Een weg vinden door het zogenaamde woud der regels en niet aan de rand van het bos omdraaien.

Als we iets willen verbeteren in Nederland aan het innovatieklimaat, moeten we ons niet alleen richten op financiering van onderzoek en ontwikkeling. We moeten vooral van elkaar leren hoe we een innovatie op de markt zetten. Download hier onder het complete artikel zoals dit gepubliceerd is in het het Financieele Dagblad.

Jaar van publicatie: 2011
Auteur: Rob de Graaf

29-08-11 (KVG)
Deel dit artikel via:

Reageer:


Wegens SPAM zijn comments voor niet aangemelde en ingelogde gebruikers uitgeschakeld.

Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2021 PDMA.NL - All Rights Reserved.
Over PDMA.NL    Contact    Privacy    Disclaimer