Programmacommissie

De programmacommisie verzorgt de activiteiten van de vereniging zoals seminars, workshops en masterclasses, zie voor een actueel overzicht de agenda. De programmacommissie bestaat uit de volgende personen:

ir. Hielkje Reindersma, commissaris programmazaken

Ir. Hielkje Reindersma (1971) is plant manager bij ABB b.v. Low Voltage Products in Ede, waar installatiemateriaal wordt ontwikkeld, geproduceerd en verkocht. Zij geeft leiding aan Marketing, R&D en Productie en is verantwoordelijk voor de export naar andere ABB vestigingen in Europa. In haar vorige functie als manager product development gaf ze leiding aan een multidisciplinair team dat zorgt voor een continue stroom van nieuwe ontwikkelingen. In een steeds ontwikkelende organisatie blijft het belangrijk om de focus te houden op continue verbeteringen op alle fronten. Hielkje heeft naast het op de juiste manier bedienen van de klanten dan ook de taak om de productie- en ontwikkelingscapaciteiten van de locatie Ede binnen Worldwide ABB onder de aandacht te brengen en te houden.
Voor ABB werkte zij als manager productontwikkeling bij Axa Stenman, waar zij in eerste instantie startte als ontwerper van fietssloten en hang- en sluitwerk. Hielkje studeerde Industrieel Ontwerpen aan de Technische Universiteit Delft, aangevuld met de nodige managementcursussen. Neem contact op met de programmacommissie via het getoonde emailadres het getoonde e-mailadres .

dr. ir. Rob de Graaf

Dr. ir. Rob de Graaf (1967) werkt als Senior Consultant Product Innovation bij Philips Innovation Services, Industry Consulting. Hij werkt vanuit Industry Consulting zowel binnen als buiten Philips als innovatieconsultant. Rob studeerde Technische Bedrijfskunde aan de TU Eindhoven waar hij in 1996 promoveerde op een assessmentmethode voor verbetering van productontwikkelprocessen en ondersteunende ICT. Rob heeft vijf jaar bij Ericsson in het management van de productontwikkeling gewerkt, drie jaar in Nederland en twee jaar in Mexico. Daarna werkte Rob als Manager Services bij Ascom en als Senior Consultant bij Stratix Consulting. Van 2005 t/m 2012 was Rob ondernemer op het gebied van innovatie, strategie en samenwerking. Rob was van 2005 t/m 2008 ook in deeltijd Universitair Docent aan de Rijksuniversiteit Groningen, faculteit Economie en Bedrijfskunde en van 2009 t/m 2012 als deeltijddocent verbonden aan Nyenrode Business Universiteit. Sinds de oprichting van PDMA-NL is Rob actief als lid van de programmacommissie, was en 2009-2012 secretaries in het bestuur, en hij vormt sinds 2007 samen met Elke den Ouden de redactie van "Goed Nieuws uit Nederland: Vijftig inspirerende Innovaties", waarvan onlangs de vierde editie verscheen.

Dr. Ir. Linda Kester


Dr. Ir. Linda Kester is expert op het gebied van innovatie portfoliomanagement en mede oprichter van het bedrijf Sincer. Na haar studie Strategic Product Design (cum laude) aan de TU Delft in 2006 heeft zij zich volledig toegelegd op het bestuderen van strategische besluitvormingsprocessen in de context van innovatie portfolio's en helpt zij bedrijven actief hun portfolio management activiteiten te verbeteren. Ze is in 2011 cum laude gepromoveerd op dit onderwerp en heeft verschillende (inter)nationale prijzen gewonnen voor haar wetenschappelijk werk, zoals beste promovenda van de TU Delft en winnaar van de internationale PDMA research competition. Naast haar wetenschappelijk werk is ze altijd nauw verbonden geweest met het bedrijfsleven en heeft zij uitgebreide praktijkervaring opgedaan door onder andere het opzetten en uitvoeren van strategische portfolio management trajecten voor bedrijven zoals Unilever, de KLM en BAM. Ze is daarnaast een veelgevraagd spreker voor conferenties en executive master classes. Sinds de zomer van 2014 heeft zij de academische wereld verlaten om zich met Sincer volledig toe te leggen op het verder brengen van de praktijk middels gericht onderzoek en adviestrajecten. Haar passie om bruggen te slaan tussen wetenschap en praktijk komt goed tot zijn recht als lid van de PDMA programmacommissie.

Zahra Manshande

Today at Sopheon my role is to consult our future customers on best practices for innovation management. They need new ways of working and need to know how software can improve the work and results of their R&D teams, Executives, Planners, Product Mgt, Marketing as well as related functions such as Finance, IT, Sales, the PMO and members of Supply/Operations. Together they strive to improve revenue and customer value from innovation and NPD. Together we look for implementing new and efficient ways to enable this. Most is cross-borders and cross-functional collaboration. Access to information, transparency and insight are key themes.

Most of the time you can find me working in France, the UK, Scandinavia and the BeNeLux. My home base is Amsterdam.

Always good to meet likeminded people!

My academic background is in organisation, culture, and politics. My work has extended my knowledge and competences to the fields of innovation management, IT & business consultancy.

Ir. Robert Stadman

Ir. Robert Stadman (1968) is innovatiemanager bij Beacon. Hij organiseert productinnovatie en werkt als projectmanager voor diverse klanten in fast moving consumer goods en consumer durables. Robert studeerde Industrieel Ontwerpen aan de TU Delft en heeft sindsdien in zeer uiteenlopende rollen aan productontwikkelingsprojecten gewerkt, zowel aan de opdrachtgever als aan de opdrachtnemer kant en kent daardoor als geen ander de valkuilen van productontwikkeling die hem in staat stellen projecten op een goed effectieve manier uit te voeren. Robert is sinds 2013 lid van de PDMA.

Drs. Hans Verstraeten NPDP

Hans Verstraeten (1971) was Manager Productmanagement bij Reed Business Opleidingen BV. Hij is specialist in de ontwikkeling van nieuwe opleidingen en nieuwe opleidingsconcepten. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar blended learning concepten. Van 2000 tot 2005 was Hans werkzaam bij de commerciële opleidingentak van de Hogeschool van Amsterdam en is daar o.a. verantwoordelijk geweest voor de opzet, ontwikkeling en accreditatie van masteropleidingen op het gebied van Management en IT. Daarvoor is hij zeven jaar lang als ondernemer en consultant actief geweest in de dealingrooms van diverse grote financiële instellingen in binnen- en buitenland. Hij studeerde Bedrijfskundige Informatica in Breda en Bestuurskunde in Leiden en Rotterdam. Sinds 2009 is hij actief betrokken bij bestuur en programmacommissie van PDMA.NL, de Nederlandse tak van de internationale Product Development & Management Association. Hans is sinds 2008 NPDP gecertificeerd.
Zoek

Leden LoginWachtwoord vergeten?
PDMA.NL on Social Media
© Copyright 2017 PDMA.NL - All Rights Reserved.