Over PDMA Nederland

Over PDMA Nederland

De Nederlandse Beroepsvereniging voor innovatieprofessionals (PDMA.NL)

PDMA.NL is de beroepsvereniging op het gebied van organisatie-innovatie (product-, proces- en strategische innovatie) en innovatiemanagement (New Product Development en Portfoliomanagement)? Maar we wisselen samen ook van gedachten over actieve bijdrage aan de duurzaamheidstransitie en toekomstige ontwikkelingen. De PDMA-triade bestaat uit (young)professionals, academici en dienstverleners die private- en (semi-) publieke organisaties ondersteunen met hun kennis en ervaring op het gebied van innovatie.

Sinds 2020 heeft PDMA.NL als speerpunt het programma Connecting Innovation to Sustainability. Het doel is om bij actief bij te dragen aan de duurzaamheidstransitie door de 17 Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties als uitgangspunt te nemen voor innovatie. Systeeminnovatie en sociale innovatie krijgen steeds nadrukkelijker onze aandacht. PDMA.NL is geaffilieerd met PDMA.ORG (Product Development & Management Association), de internationale associatie op dit gebied (1976) die wereldwijd 3.500 leden telt. De vereniging PDMA.NL is opgericht op 2 februari 2005.

Benieuwd? Bezoek een van onze bijeenkomsten of neem direct contact op.

Doel van de vereniging

De Nederlandse vereniging PDMA.NL heeft als doel het ontwikkelen en uitwisselen van de kennis, ervaring en instrumenten op het gebied van integrale product, diensten en marktontwikkeling, ter vergroting van de effectiviteit en efficiency van innovatieprocessen.

Leden hebben functies in algemeen management, innovatie(management), Research & Innovation (R&I), Research & Development (R&D), industrieel ontwerp of productmanagement.

Organisatie

De vereniging PDMA.NL kent een bestuur, persoonlijke leden, rechtspersoon-leden en ereleden, heeft geen commerciële doelstellingen en wordt volledig door vrijwilligers gerund.

Activiteiten PDMA.NL

 • Masterclasses (3-4 per jaar). Masterclasses zijn bijeenkomsten van 2 uur waarin 1 of 2 gastsprekers op ons vakgebied dieper ingaan op een specifiek onderwerp.
 • Seminars (3-4 per jaar). Gedurende een dagdeel of een dag combineren we meerdere gastsprekers en interactieve onderdelen rondom een bepaald onderwerp.
 • Denktanks, ter voorbereiding van seminars.
 • Presentaties van internationale experts op het vakgebied.
 • Netwerken in besloten LinkedIn group .
 • Samenwerking met het Nederlandstalige managementmagazine "Holland Management Review". PDMA.NL is vertegenwoordigd in de redactieraad. Leden hebben bijna 25% korting op een abonnement inclusief toegang tot het online HMR archief (HMR verschijnt 6 maal per jaar).
 • Korting op relevante events, opleidingen en boeken.
 • Elk kwartaal PDMA.NL nieuwsbrief

Activiteiten PDMA.ORG:

 • PDMA Annual Conference is de jaarlijkse international conferentie in de VS.
 • PDMA New Product Development Professional (NPDP) certificering.
 • PDMA Knowledge Hub (kHUB) faciliteert de creatie en uitwisseling van productmanagement- en ontwikkelingskennis en best practices, die de basis vormen voor individuele professionele ontwikkeling en voor organisatorische innovatie, wat leidt tot een concurrentievoordeel.
 • Connections is de maandelijkse e-nieuwsbrief van PDMA die exclusief wordt verspreid onder de leden van de vereniging. Met nieuws over het hoofdkantoor van PDMA, belangrijke data en deadlines, hoogtepunten van evenementen en hoofdstukupdates van over de hele wereld, houdt Connections  leden betrokken, geïnformeerd en verbonden met PDMA.
 • JPIM (Journal of Product Innovation Management) is het toonaangevende academische tijdschrift gewijd aan het nieuwste onderzoek, theorie en praktijk in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Het wordt zes keer per jaar gepubliceerd en is een van de belangrijke voordelen van lid zijn van PDMA.
 • PDMA Books: PDMA biedt de NPDP Certification Body of Knowledge, toolbooks, een handboek en meer.
 • PDMA Book Reviews: Geïnteresseerd in het kopen van een boek over innovatie, maar weet je niet zeker of het het geld waard is? Bekijk boekbesprekingen geschreven door PDMA-leden.

Meld je aan voor de nieuwsbrief*  * Leden ontvangen automatisch de vierjaarlijkse nieuwsbrief

  Hoe word ik lid van PDMA Nederland?

  Volg de link en vul het inschrijfformulier in.