PDMA.NL to collaborate with Swedish association Innovationsledarna

nieuws-swedish-company-innovationsledarna

Auteur: Rogier van Duin

Datum: 24 februari 2022

PDMA.NL gaat samenwerken met Innovationsledarna, de Zweedse vereniging voor Innovation Management Professionals (https://www.innovationsledarna.se/). Dit is het resultaat van een initiatief dat Egbert-Jan van Dijck (wnd voorzitter PDMA.NL) en Magnus Karlsson (Chair Innovationsledarna SE) begin 2021 hebben genomen. De slogan van de PDMA Connecting Innovators Worldwide sluit niet uit dat er contacten met andere verenigingen zijn. Egbert-Jan en Magnus zijn naast hun bestuursfuncties ook lid van ISPIM en ISPIM SIG (Special Interest Group) Body of Knowledge en zien internationale contacten tussen innovatieprofessionals als een enorme kans. Zweden is binnen Europa een belangrijke inspiratiebron. Volgens de European innovation Scoreboard 2021 is Zweden de EU Innovation Leader, gevolgd door Finland, Denemarken en België (https://ec.europa.eu/growth/industry/policy/innovation/scoreboards_en). PDMA.NL en Innovationsledarna hebben bovendien het thema Sustainability & Innovation hoog op de agenda staan. De samenwerking betekend dat de leden over en weer toegang krijgen tot de Engelstalige bijeenkomsten, bijeenkomsten samen georganiseerd kunnen worden en uitwisseling van kennis en ervaring op bestuurlijk niveau kan plaatsvinden. Gestart wordt met de mogelijkheid voor leden van PDMA.NL om deel te nemen aan de Zweedse bijeenkomsten. Deze zijn te vinden op Calender — Innovationsledarna. In het voorjaar 2022 heeft Innovationsledarna een grotere bijeenkomst in de planning met het thema Sustainability & Innovation. PDMA.NL is uitgenodigd om daaraan bij te dragen. Hier komen we graag later op terug want ideeën zijn van harte welkom.

Tegelijkertijd is door Egbert-Jan contact opgenomen met John Dekker, Innovatie Attachee van de Nederlandse Ambassade in Stockholm. Ook hij heeft zeer enthousiast gereageerd op een voorstel tot samenwerking. Er is een toezegging om te komen tot een bijeenkomst waarin John zal uit leggen wat het Innovatie Attachee Netwerk (IA-netwerk) is en wat het kan betekenen voor organisaties en mensen die geïnteresseerd zijn in internationale activiteiten op het gebied van innovatie en R&D. Het is de bedoeling om deze bijeenkomst samen te organiseren met Innovationsledarna. Zodra meer informatie beschikbaar is zullen we de bijeenkomst op de agenda zetten. Dit geldt overigens voor meer bijeenkomsten die veelal vanwege de corona pandemie uitgesteld zijn maar nu on-line en mogelijk off-line georganiseerd gaan worden. Hopelijk ontmoeten we elkaar weer in de komende periode.

Laat een reactie achter

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.